HomeSamen blokken

Samen blokken met Teleblok


Tijdens de examenperiodes in december en juni staat Teleblok paraat om blokkend Vlaanderen een hart onder de riem te steken. Maar Teleblok zet ook in op het creëren van een goeie studieomgeving.  Daarom ondersteunen we tijdens de blokperiode enkele bloklocaties in diverse studentensteden van Vlaanderen. Deze 'blokpunten' zijn gemakkelijk bereikbare, toegankelijke studeerlocaties die voorzien zijn van alle comfort die studenten nodig hebben om zich maximaal op hun studies te kunnen concentreren.

Blokken doe je niet alleen

Het kan fijn zijn om te studeren op andere plekken dan je kot. Tijdens het academiejaar spot je dan ook vaak studenten in bibliotheken in je buurt. Samen studeren heeft enkele voordelen. Daarom openen enkele extra bloklocaties tijdens de examenperiodes hun deuren.

De juiste invulling van de momenten waarop studenten niet studeren is minstens even belangrijk als het studeren op zich. Denk bijvoorbeeld maar aan het belang van sociale contacten en ontspanningsmomenten. Daarom is er naast een geschikte locatie en fijne omkadering op sommige blokpunten ook gezorgd voor mogelijkheden om te ontspannen. Zo staat er in een aantal blokpunten een vrijblijvende ontspanningsactiviteit op het programma. Aan deze activiteiten kan iedereen deelnemen (ook studenten die niet op de locatie studeren) en zijn bovendien volledig gratis. 

Teleblok zorgt ook voor gezonde tussendoortjes en blokmateriaal waarvan studenten kosteloos gebruik kunnen maken. Studenten die dit wensen, kunnen op de 'blokpunten' ook samen eten. Soms wordt daarvoor - in samenwerking met lokale partners - een gezonde én betaalbare lunch voorzien.

Waar?

Via deze link vind je een handig kaartje waarop alle blokpunten gemarkeerd staan. Telkens staan adres, openingsuren en de blokperiode vermeld.

Een aantal bloklocaties hebben ook een reservatiemogelijkheid. Wanneer je dit doet, ben je zeker dat jij een plaatsje hebt.