HomeSamen blokkenGa naar een blokpunt

Blokpunt Roeselare


In mei en juni zetten verschillende Roeselaarse gebouwen hun deuren open voor  studenten. Je bent er welkom om in een ruime en vooral rustige omgeving geconcentreerd te studeren. Er is gratis wifi en soms water en koffie.

Voor de meeste locaties hoef je niet vooraf in te schrijven. Je komt gewoon langs tijdens de openingsuren (zie onder) en je begint eraan!

Enkel wie in ARhus wil blokken, reserveert best zijn plaatsje via onderstaande tool! 

Blokken in ARhus

ARhus (De Munt 8, Roeselare) is in de week geopend van 10 uur tot 19 uur. Op zaterdag kan je er terecht van 10 uur tot 17 uur en op zondag van 10 uur tot 13 uur. Speciaal voor de blokkende studenten opent ARhus in de week eventjes zijn deuren van 8 uur tot 8.15 uur om je wat vroeger binnen te laten. Daarna gaat de deur op slot tot de opening van ARhus zelf (10 uur).

Wil je om 8u beginnen blokken? Schrijf je dan zeker in en reserveer zo je plaats!

Sluitingsdagen: zondag 21 juli en donderdag 15 augustus.

Op dinsdag 6 en 13 augustus krijg je een gratis nekmassage van van 14.00 uur tot 15.30 uur.

 

Hoe reserveren?

Om een plaatsje te reserveren zal je eerst een account moeten aanmaken.  Dat doe je door op “inloggen” te klikken en vervolgens te kiezen voor “Nieuwe gebruiker aanmaken”. Eens je dit gedaan hebt, kan je starten met reserveren:

  1. Klik op het slot waar we voor jou een plaatsje moeten vrijhouden 
  2. Klik op “reservering toevoegen”
  3. Kijk je gegevens na
  4. Eén week voor de effectieve datum, ontvang je via mail een herinnering voor je reservatie

Meld je op de dag van je reservatie aan bij de ingang. Zorg ervoor dat je tijdig aanwezig bent want anders geven we jouw plaats door aan iemand anders.

Moest je alsnog niet aanwezig kunnen zijn, vragen we je om je reservatie te verwijderen zodat andere studenten kunnen gebruik maken van jouw studeerplek. 

Blokken in het Stadhuis

In het stadhuis kan je elke dag blokken in de Gemeenteraadszaal van 9 tot 22 uur. De zaal is te bereiken via Zuidstraat 1, met registratie van E-ID. Indien de zaal niet beschikbaar is, wordt dit bekendgemaakt via affiches in de zaal en via mails. 

Het is noodzakelijk om je in te schrijven via deze link, anders kunnen we niet verzekeren dat je een plaats hebt. 

Blokken in Vives

Hier hoef vooraf geen plaatsje te reserveren. Kom gewoon langs tijdens de openingsuren en begin te blokken!

In Vives (Wilgenstraat 32, Roeselare) kan je elke weekdag terecht van 8 – 17 uur. 

Sluitingsdagen: alle feestdagen en collectief verlof van 15 juli tem. 15 augustus. Kijk op www.vives.be voor meer info. 

Blokken in De Spil

Je hoeft vooraf geen plaatsje te reserveren in De Spil (H. Spilleboutdreef 1 Roeselare). Kom gewoon langs tijdens de openingsuren en begin te blokken!

In De Spil kan je van maandag tot vrijdag terecht van 10 tot 12 uur en van 13.30 tot 17 uur. Bij voorstellingen in het weekend en op feestdagen zijn de deuren open vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling. 

Er is koffie en water te verkrijgen in de kantine of aan de automaten. Oordopjes vind je aan de balie.

Blokken in Huis van de Voeding

Je hoeft voor Huis van de Voeding (Botaniek, Spanjestraat 141 Roeselare) vooraf geen plaatsje te reserveren. Kom gewoon langs tijdens de openingsuren en begin te blokken!

In het Huis van de voeding kan je van maandag tot vrijdag terecht van 8.30 tot 17 uur. Wel graag bij aankomst aanmelden aan het onthaal.

Sluitingsdagen: 22 en 25 april, 1 mei, 30 en 31 mei, 10 juni en 18 juni 2019.