HomeVoor ouders

Studenten, alcohol en drugs? Advies voor ouders


Studeert je zoon of dochter verder in het hoger onderwijs? Dan is het leuk om zien hoe je student langzaam zelfstandiger wordt. Maar dat gaat niet altijd zonder vallen en opstaan. Studenten moeten bijvoorbeeld uitzoeken hoe ze omgaan met alcohol en drugs, nu hun leven er wat anders uitziet. Als ouder heb je daar nog steeds een rol in te spelen. Op oudersvanstudenten.druglijn.be lees je hoe je dat kan aanpakken.

Communicatie, grenzen en betrokkenheid

Ouders blijven een belangrijke spil in het leven van hun studenten. Dat maakt gesprekken over alcohol en andere drugs nog steeds mogelijk. Door erover te praten, denken jongeren zelf na over wat ze ok vinden en wat niet. Ze zullen het niet altijd eens zijn met de grenzen die hun ouders aangeven, maar het geeft wel een vertrekpunt. Als studenten daarbij merken dat hun ouders hen door dik en dun steunen, ook als ze fouten maken, dan is dat een hele geruststelling.

De DrugLijn geeft advies op maat

De DrugLijn ondersteunt ouders bij die gesprekken. Filmpjes met straatinterviews laten studenten en ouders aan het woord, en interactieve testjes geven ouders advies op maat van hun kind en opvoedingsstijl. Ook ouders die zich zorgen maken omdat het gebruik van hun kind te ver gaat, vinden informatie en tips op de website.

* Bron: VAD      

Externe pagina's