HomeConcentratie

Hoe kan ik me concentreren na een ingrijpende gebeurtenis?


Ingrijpende gebeurtenissen zijn vaak onvoorspelbaar: ruzie met je lief, een (onverwacht) overlijden, ziekte, ... Het zijn bijna allemaal dingen die een grote impact op je hebben. Hoe ga je hiermee om als je je ondertussen moet concentreren op je studies?

Vertel je verhaal

Het is niet altijd eenvoudig om bij een ingrijpende gebeurtenis tijdens de blok- of examenperiode goed verder te studeren als voorheen. Een overlijden, relatieproblemen of een andere ingrijpende gebeurtenis laat, afhankelijk van hoe dicht je bij de situatie staat, al dan niet een zware impact op je na. Sommige problemen zijn te groot om zelf op te lossen of soms voel je je niet goed in je vel zonder dat je juist weet waarom.

Als je voortdurend aan het piekeren bent of emotioneel overspoeld wordt, is het onmogelijk om je volledig op je studie te concentreren. Als de gedachten aanhouden en de impact op je studeren te groot is, kan je best iets ondernemen. In dat geval kan je het eens uitschrijven of met iemand praten die je vertrouwt. Wie dat is, kan voor iedereen anders zijn: een tante, leerkracht, ouders, broer, vriendin, huisarts of iemand van de studentenbegeleiding.

Weet je niet bij wie je in je omgeving terecht kan? Wil je anderen niet met je verhaal 'belasten'? Of doe je liever anoniem je verhaal? Dan kan je tijdens de examenperiode terecht bij de chatservice op www.teleblok.be. Buiten de openingsuren van de Teleblok chat kan je uiteraard ook terecht bij andere instanties: CLBCh@t, Teleonthaal, JAC, ...

Gerelateerde Thema's