Waarom chatten bij Teleblok?
TeleblokChat

Waarom chatten bij Teleblok?


De chat van Teleblok is volledig gratis en anoniem. Je kunt dus heel gemakkelijk kennismaken met deze hulpverlening. Je  bepaalt zelf hoeveel je  vertelt, hoe ver je gaat. En lukt het niet van de eerste keer? Teleblok is er de hele examenperiode.

Een luisterend oor is geen therapie, het is wat het is: iemand die met volle aandacht, zonder taboe of oordeel, zijn tijd en aandacht aan je schenkt. Voor veel studenten biedt zo’n gesprek rust in het hoofd. Die rust heb je nodig voor je weer helder kunt denken en handelen.

Bij een chat schrijf je alles neer. Dat helpt om je gedachten op een rijtje te zetten. Als je gaat schrijven, ‘zie’ je wat je denkt. Je moet zoeken naar de juiste woorden die omschrijven hoe jij je voelt. Door het op te schrijven, lees je letterlijk waar je stress zit. Je schrijft het van je af. Het helpt om je situatie duidelijker in kaart te brengen en te begrijpen waar het scheef zit.

In een gesprek bevestigen en bemoedigen onze vrijwilligers waar ze kunnen. Ze proberen jouw  krachten  te zoeken en te benadrukken. Via chat worden hulpkreten bovendien snel en krachtig verwoord. Oproepers komen meteen to-the-point en maken daardoor problemen sneller bespreekbaar.

Gesprekken duren soms een kwartier, soms een uur. Altijd proberen we om in die korte tijd dieper te geraken, het te hebben over de echte gevoelens, gedachten, angsten, twijfels. Verwacht geen kant-en-klare oplossingen, de wondertip bestaat helaas niet. Het helpt vooral dat je kunt ventileren. Dat brengt rust. Eens de rust is neergedaald, weet je vaak zelf wel wat je nodig hebt of te doen staat. Waar nodig verwijzen we door naar andere bronnen van hulpverlening.