Hoe werkt chatten met Teleblok?
TeleblokChat

Hoe werkt chatten met Teleblok?


Zie je het even niet zitten? Blijf dan niet bij de pakken zitten, maar praat erover met je ouders, vrienden of iemand anders die je kan helpen. Heb je twijfels of vragen? Aarzel niet en stel je vragen aan je leerkracht, docent, monitor,... of spring even binnen op de studiedienst van je school. Kun je nergens terecht, wil je je verhaal liever anoniem vertellen of gewoon even je hart luchten? Chat dan anoniem en gratis met Teleblok, elke dag gedurende de examenperiodes van januari en juni, telkens tussen 18 en 23 uur.  We bieden je geen concrete oplossingen, maar bekijken samen met jou hoe jij je vraag kunt aanpakken.

Om een vlot gesprek te kunnen voeren, houden we ons aan enkele afspraken.

Anonimiteit

Een chatgesprek met Teleblok is strikt vertrouwelijk, anoniem en gratis. De inhoud van een gesprek wordt enkel gebruikt voor studiedoeleinden. Persoonsgegevens worden nooit bewaard. Ook op je computer blijft niets achter van dit gesprek. In je browsegeschiedenis komt mogelijks wel te staan dat je de Teleblok-webpagina hebt bezocht.

Ook de Teleblok-vrijwilligers werken in volledige anonimiteit. 

Respect

  • Teleblokmedewerkers chatten met één oproeper tegelijk in een afgeschermd chatprogramma. Niemand anders kan dit gesprek mee volgen.
  • De Teleblokmedewerkers geven hun volle aandacht aan jou. Zij verwachten andersom hetzelfde.
  • Grof taalgebruik, schelden,... horen niet thuis in de chat.
  • Een chatgesprek duurt maximaal één uur; zo krijgen ook anderen de kans om te chatten.
  • Bij aanmeldingen net voor 23.00 u, zal de Teleblokmedewerker meedelen hoeveel tijd de chat nog maximaal kan duren. Is je gesprek dan niet afgerond, dan kun je je de dag nadien opnieuw aanmelden op de chat vanaf 18.00u

Geen gesprek mogelijk?

  • Het kan gebeuren dat alle medewerkers in gesprek zijn. Hier krijg je dan een boodschap van. We vragen je om het even later nog eens te proberen.
  • Door een technische storing kan het wel eens gebeuren dat het gesprek plots afbreekt. Onze excuses daarvoor, maar het internetverkeer is niet altijd even stabiel.  Probeer dan opnieuw aan te loggen en vermeld even dat het gesprek afgebroken werd.
  • Het is mogelijk dat jouw firewall de werking van het chatprogramma onmogelijk maakt. Schakel in dat geval de firewall uit. Schakel ook popup-blockers uit.
  • Sluit tijdens het gesprek geen openstaande schermen (vensters) want anders wordt het chatgesprek afgebroken.
Op de momenten dat Teleblok niet bereikbaar is, kan je voor een dringend gesprek ook terecht bij andere organisaties.