Info en chat voor studentenChat

Chat met Teleblok


Normaal is de Teleblok-chat enkel geopend tijdens de examens, maar door het coronavirus zetten we onze chatlijnen op dit moment tijdelijk open voor iedereen. Elke weekdag tussen 18u en 23u staan onze vrijwilligers klaar met een luisterend oor. Tijdens de weekends en in de paasvakantie zijn we gesloten. Heb je nood aan een gesprek op deze momenten? Dan kun je ook bij andere hulplijnen terecht.

Teleblok opent tijdelijk de lijnen

Het zijn spannende tijden vandaag. ‘Blijf in uw kot’ is de boodschap, maar dat kan voor velen ook snel eenzaam worden. Zeker als je in quarantaine moet, kwetsbaren niet meer kan bezoeken en ondersteunen, of je je zorgen maakt om je diploma of eindwerk. Voor iedereen kunnen die maatregelen even te veel worden. Daar willen wij aan tegemoet komen door onze chat tijdelijk te openen. 

Op onze chat kun je terecht voor wat gezelschap, een ondersteunend gesprekje of om even te ventileren over je zorgen. Nood aan een luisterend oor? De Teleblok-chat is op weekdagen geopend van 18u tot 23u. Tijdens de weekends en in de paasvakantie zijn we gesloten. De chatlijn is open voor iedereen, niet enkel studenten.

Let op! Wij geven geen praktische steun, geen informatie of advies en geen antwoorden op medische vragen. Wel ons luisterend oor! Voor algemene info kan je ook terecht op www.info-coronavirus.be/nl/ of bij de infolijn van de overheid: 0800 14 689 – tussen 8u en 20u. Neem telefonisch contact op met je huisarts voor medische vragen. Ga niet in de wachtzaal zitten met koorts of klachten aan de luchtwegen.

Teleblok-chat tijdens de examens

Zie je het even niet meer zitten tijdens je examens? Heb je twijfels of vragen? Blijf dan niet bij de pakken zitten. Praten helpt! 

Durf je zorgen en vragen te delen met iemand uit je vangnet. Dat kan eender wie zijn. Bijvoorbeeld je ouders, vrienden, leerkracht of studiebegeleider. Kun je nergens terecht, wil je even je bezorgdheid kwijt, maak je je zorgen om iemand in je omgeving of wil je gewoon even anoniem je verhaal vertellen en hart luchten? Onze vrijwilligers staan tijdens de examenperiodes dagelijks klaar via chat.

Wat kun je verwachten van een gesprek?

  • Luisteren

Dat is wat we doen. Met volle aandacht en zonder oordeel maken we tijd voor jou. We praten over je gevoelens, gedachten, angsten en twijfels. Alles is bespreekbaar. Bij ons kun je erop los ventileren. Dat geeft rust in je hoofd. We hopen dat we je terug een beetje verder op weg kunnen helpen.

  • Geen tips & kant-en-klare oplossingen

Veel studenten melden zich aan met de vraag naar tips, maar we merken dat zij eigenlijk toch nog naar iets anders op zoek zijn. De wondertip bestaat helaas nog niet. Voor iedereen werkt wat anders (We doen ons best om ze toch te vinden, beloofd!). Daarom geven onze vrijwilligers geen kant-en-klare oplossingen. Wat we wél kunnen doen is luisteren en proberen met je mee te denken. Zo vind je misschien wel zélf een antwoord op jouw vraag. 

Anoniem en vertrouwelijk

Ons chatgesprek met jou is strikt vertrouwelijk, anoniem en gratis. Niemand anders volgt mee. Jij beslist wat je vertelt en wat niet. De inhoud van ons gesprek gebruiken we enkel voor studiedoeleinden. We bewaren je persoonsgegevens niet en geven je gegevens nooit door aan derden. Ook op je computer blijft niets achter van ons gesprek. Alleen in je browsergeschiedenis kun je mogelijk zien dat je onze website bezocht. Trouwens, onze beantwoorders zijn ook anoniem. Zij zullen dus geen persoonlijke vragen beantwoorden.

Dit vinden mede-studenten ervan

  • ‘Het doet enorm deugd om te kunnen ventileren, ook al bestaat de perfecte tip niet.’ 
  • ‘Bedankt om me gerust te stellen. De medewerker van Teleblok gaf me een voorzetje om tot een goede oplossing te komen voor mijn probleem.’ 
  • ‘Een leuk concept dat je anoniem kunt praten met iemand. Het heeft mij zeker geholpen om alles op een rijtje te zetten. Dankjewel!'
Is er momenteel geen chatgesprek mogelijk met Teleblok? Zit je toch met een dringende vraag? Dan kun je ook terecht bij andere organisaties.