In slechts enkele klikken zorgt BloomUp voor een professioneel luisterend oor. Op de website kan je snel en veilig in gesprek met een erkende online psycholoog of psychotherapeut.
Elke hogeschool of universiteit heeft diensten ‘studentenvoorzieningen’. Studenten kunnen bij die diensten terecht voor vragen rond studieadvies, functiebeperkingen, juridisch advies, medische problemen … De gegevens daarvoor kun je raadplegen op de website van je school.
Het JAC is het jongerenaanbod van het CAW (centrum algemeen welzijnswerk) voor jongeren tussen 12 en 25 jaar. Ze helpen mensen met al hun vragen en problemen die te maken hebben met welzijn. Denk maar aan een moeilijke relatie, persoonlijke moeilijkheden, financiële, administratieve, juridische of materiële problemen, problemen in je gezin, familie of je ruimere sociale omgeving ...
Zij zijn elke werkdag tussen 13 en 19 uur bereikbaar via chat.
Bij Tele-Onthaal kun je terecht met al je vragen en problemen. Tele-Onthaal is 24 uur op 24 uur bereikbaar op het telefoonnummer 106. Je kunt er ook iedere avond chatten.
Zelfmoord 1813 is een gratis telefonische en online hulplijn voor iedereen die met zelfdoding in aanraking komt. Ze zijn 24 uur op 24 uur bereikbaar op het telefoonnummer 1813.
In het Centrum voor Leerlingbegeleiding kunnen ouders, leerkrachten, leerlingen en directies terecht voor informatie, hulp en begeleiding. Het CLB richt zich voornamelijk op basis en secundair onderwijs.
Van maandag tot en met donderdag kun je tussen bepaalde uren ook gratis en anoniem chatten met een medewerker van CLB op www.clbchat.be.
Awel luistert naar alle kinderen en jongeren met een vraag, een verhaal, een probleem. Je kan Awel telefonisch bereiken en via chat.
TEJO biedt in Vlaanderen laagdrempelige, therapeutische ondersteuning aan jongeren tussen 10 en 20 jaar. Kortdurend, onmiddellijk, anoniem, en gratis. De dienstverlening gebeurt door professionele therapeuten op vrijwillige basis.
In een OverKop-huis kan je als jongere tot 25 jaar gewoon binnen en buiten lopen en allerlei leuke activiteiten doen. Het is een veilige plek waar je ook een luisterend oor vindt en beroep kan doen op professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen.
WAT WAT streeft naar een samenleving waar jongeren kritisch denken, geïnformeerde keuzes maken en een stem krijgen. Een samenleving waar alle jongeren sterk in hun schoenen staan en hun identiteit op een positieve manier ontwikkelen, ongeacht sociale of culturele achtergrond. Het is een platform van meer dan 70 organisaties (ook Teleblok!) die jongeren wil informeren en toeleiden naar advies of hulp. Check snel www.watwat.be.
Zo jong is het eerste online platform voor jonge mantelzorgers. Dat zijn kinderen/jongeren tot 24 jaar die opgroeien in een gezin waar een ouder, broer, zus, oma of opa een beperking, verslaving of psychische problemen heeft. Dit zorgt soms voor heel wat extra zorgen en grote verantwoordelijkheden. Op www.zojong.be kan je terecht voor informatie, verhalen en een luisterend oor. Heel wat teamleden zijn zelf jonge mantelzorgers.