HomeChat

Bij wie kan ik nog terecht?


De Teleblok-chat is van 6 januari tot en met 29 januari 2020 dagelijks bereikbaar tussen 18.00 uur en 23.00 uur. Zijn we niet bereikbaar en zit je met een dringende vraag? Dan kun je ook terecht bij andere organisaties.

Studentenvoorziening

Elke hogeschool of universiteit heeft diensten ‘studentenvoorzieningen’. Studenten kunnen bij die diensten terecht voor vragen rond studieadvies, functiebeperkingen, juridisch advies, medische problemen …  De gegevens daarvoor kun je raadplegen op de website van je school.

JAC

Het JAC is het jongerenaanbod van het CAW (centrum algemeen welzijnswerk) voor jongeren tussen 12 en 25 jaar. Ze helpen mensen met al hun vragen en problemen die te maken hebben met welzijn. Denk maar aan een moeilijke relatie, persoonlijke moeilijkheden, financiële, administratieve, juridische of materiële problemen, problemen in je gezin, familie of je ruimere sociale omgeving ...
 
Zij zijn elke werkdag tussen 13.00 uur en 19.00 uur bereikbaar via chat.

Tele-Onthaal

 
Bij Tele-Onthaal kun je terecht met al je vragen en problemen. Tele-Onthaal is 24 uur op 24 uur bereikbaar op het telefoonnummer 106. Je kunt er ook iedere avond chatten.

Zelfmoord 1813

Zelfmoord 1813 is een gratis telefonische en online hulplijn voor iedereen die met zelfdoding in aanraking komt. Ze zijn 24 uur op 24 uur bereikbaar op het telefoonnummer 1813.

CLB

In het Centrum voor Leerlingbegeleiding kunnen ouders, leerkrachten, leerlingen en directies terecht voor informatie, hulp en begeleiding. Het CLB richt zich voornamelijk op basis en secundair onderwijs.

Van maandag tot en met donderdag kun je tussen bepaalde uren ook gratis en anoniem chatten met een medewerker van CLB op www.clbchat.be.

Awel

Awel luistert naar alle kinderen en jongeren met een vraag, een verhaal, een probleem. Je kunt Awel telefonisch bereiken van 16.00 uur tot 22.00 uur (niet op zon- en feestdagen). Chatten kan elke weekdag van 18.00 uur tot 22.00 uur, met uitzondering van feestdagen. Awel is ook bereikbaar via mail en een forum.

Tejo

TEJO biedt in Vlaanderen laagdrempelige, therapeutische ondersteuning aan jongeren tussen 10 en 20 jaar. Kortdurend, onmiddellijk, anoniem, en gratis. De dienstverlening gebeurt door professionele therapeuten op vrijwillige basis.

OverKop

In een OverKop-huis kan je als jongere tot 25 jaar gewoon binnen en buiten lopen en allerlei leuke activiteiten doen. Het is een veilige plek waar je ook een luisterend oor vindt en beroep kan doen op professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen.