Nood aan een gesprek?
TeleblokChat

Nood aan een gesprek?


Teleblok is momenteel niet bereikbaar. Van 7 januari tot en met 30 januari zijn we via chat dagelijks bereikbaar tussen 18u en 23u.

Zie je het even niet zitten? Blijf dan niet bij de pakken zitten, maar praat erover met je ouders, vrienden of iemand anders die je kan helpen. Heb je twijfels of vragen? Aarzel niet en stel je vragen aan je leerkracht, docent, monitor,... of spring even binnen op de studiedienst van je school.

Tijdens de examenperiodes van januari en juni kan je Teleblok elke dag tussen 18 tot 23 uur via chat bereiken.  We bieden je geen concrete oplossingen, maar bekijken samen met jou hoe jij je vraag kunt aanpakken. Wanneer Teleblok niet bereikbaar is, kun je met je vraag misschien wel terecht bij een andere organisatie?

Studentenvoorziening

Elke hogeschool of universiteit heeft diensten ‘studentenvoorzieningen’. Studenten kunnen bij deze diensten terecht voor vragen rond studieadvies, functiebeperkingen, juridisch advies, medische problemen,…  De gegevens van deze diensten kun je raadplegen op de website van jouw school.

CLB

In het Centrum voor Leerlingbegeleiding kunnen ouders, leerkrachten, leerlingen en directies terecht voor informatie, hulp en begeleiding. Het CLB richt zich voornamelijk op basis en secundair onderwijs.

Van maandag tot en met donderdag kan je tussen bepaalde uren ook gratis en anoniem chatten met een medewerker van CLB op www.clbchat.be

JAC

Het JAC is het jongerenaanbod van het CAW (centrum algemeen welzijnswerk) voor jongeren tussen 12 en 25 jaar. Ze helpen mensen met al hun vragen en problemen die te maken hebben met welzijn. Denk maar aan een moeilijke relatie, persoonlijke moeilijkheden, financiële, administratieve, juridische of materiële problemen, problemen in je gezin, familie of je ruimere sociale omgeving,...
 
Zij zijn elke werkdag tussen 13u en 19u bereikbaar via chat.

Tele-onthaal

 
Bij Tele-Onthaal kun je terecht met al je vragen en problemen. Tele-Onthaal is 24u op 24u bereikbaar op het telefoonnummer 106. Je kunt er ook iedere avond chatten.

Zelfmoord 1813

Zelfmoord1813 is een gratis telefonische en online hulplijn voor iedereen die met zelfdoding in aanraking komt. Zelfmoord1813 is 24u op 24u te bereiken op het telefoonnummer 1813.

Awel

Awel luistert naar alle kinderen en jongeren met een vraag, een verhaal, een probleem. Je kunt Awel telefonisch bereiken van 16u tot 22u (niet op zon- en feestdagen). Chatten kan elke weekdag van 18u tot 22u, met uitzondering van feestdagen. Awel is ook bereikbaar via mail en een forum.