Blokpunten

Sociaal studeren

Hoe ziet mijn ideale studeerplek er uit?

Op een correcte manier studeren lijkt misschien een saaie bedoening, maar het vraagt heel wat activiteit van je lichaam en geest. Om je leerstof vlot in te studeren moet je dus op een actieve manier tewerk gaan en je studeerplek moet dit stimuleren. Dit kan voor de ene student studeren in de bib betekenen, maar voor de andere aan de keukentafel. Wat jouw het beste bevalt moet je zelf uitzoeken. 

Wat wordt zoal aanbevolen om op een vlotte manier te kunnen studeren:

  • De ideale kamertemperatuur  ligt rond de 21 graden. Je mag niet het gevoel krijgen dat het er veel te warm of te koud is. Is het er te warm, dan krijg je een loom gevoel. Is het er eerder te koud, dan zul je snel afgeleid geraken omwille van de koude.
  • Zorg voor voldoende licht. Een donkere kamer met te weinig licht werkt vermoeiend voor je ogen en zal je slaperig maken.
  • De ruimte is goed verlucht. Je hersenen verbruiken tijdens het studeren veel zuurstof.  Verlucht dus af en toe de ruimte waarin je studeert. Zet een raam open of ga als ontspanning even naar buiten.
  • Neem een actieve, maar tegelijk comfortabele houding aan. Denk hierbij aan een goede stoel, een overzichtelijk bureau … Een zetel of bed is minder geschikt om te studeren. Probeer af en toe even recht te staan.
  • Leg al het materiaal dat je nodig hebt klaar. Denk maar aan kladpapier, fluostiften, een potlood … maar ook aan eten en drinken. 
  • Ban grote afleiders  uit je omgeving. Als de radio, televisie, pc, smartphone … je te veel afleiden berg ze dan tijdelijk op en beschouw ze als ontspanningselementen. Breng ook je medebewoners op de hoogte dat je ongestoord wilt doorwerken.

Facebook mobile

LIVE-Chat gesloten

 

De Teleblok-chat is in de blok- en examenperiode van mei/juni opnieuw dagelijks bereikbaar.

 

Heb je toch dringend nood aan een gesprek?  Klik hier